dilluns, 22 de gener del 2018

"L'interrogant gegant" un conte emotiu d'Eulàlia Canal



"L'interrogant gegant" és un àlbum per als lectors més joves, publicat per l'editorial Animallibres, que narra una petita però emotiva història escrita per Eulàlia Canal i il·lustrada per Sebastià Serra, protagonitzada per tres germanets que surten a fer una caminada per la muntanya i topen amb una sorpresa inesperada.

       Doncs sí, l'Arlet, en Lluc i l'Ibai passegen per la muntanya. Ha estat nevant tota la nit i la vall sembla un pastís de nata. La mare anava a treballar a l'hospital de la ciutat i quan tornava sempre els portava una pila d'històries. Mentre els tres germans caminen per damunt la neu senten un soroll i els sorprèn un avió volant en ziga-zaga, que acaba estavellant-se a prop d'on són ells.


Els tres germans s'espanten i no saben que l'accident l'ha provocat un signe d'interrogació gegant que el petit dels tres, amb el carretó que duia, ha deixat marcat a la neu. Tampoc s'imaginen que justament aquest interrogant salva la vida dels dos soldats pilots que anaven dins l'avió... I no explico més per no avançar el desenllaç sorprenent que amaga la petita història d'aquest interrogant gegant. Una història certament simpàtica.

Es tracta d'un àlbum escrit amb emoció que toca suaument el tema de la guerra i alhora també el de la solidaritat dels uns i el de la generositat dels altres. Amb poques paraules i ben dites la història adquireix volum els efectes del qual arriben amb emoció al lector, especialment si la seva lectura aconsegueix que s'identifiqui amb algun dels tres germanets decidits i resolutius.


Eulàlia Canal és una experta explicant històries noves i innovadores. La seva inventiva és enorme i el resultat sempre produeix una satisfacció agradable al lector perquè arriba a produir-li sensacions noves i diverses. Si, a més, les il·lustracions són descriptives, generoses i ben assaonades com les que dibuixa Sebastià Serra, el resultat és encara més satisfactori.


Josep Maria Aloy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada